Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και κόκκινη σάλτσα

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και κόκκινη σάλτσα

Ένα πιάτο για μία καθημερινή, γρήγορο, εύκολο και χορταστικό. Είναι το φαγητό που ευχαριστιέσαι καλύτερα μετά από μία γεμάτη και κουραστική μέρα.

Ο πιο απολαυστικός συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων που αγαπάμε σχεδόν όλοι.

Υλικά

  • 450γρ. μακαρόνια
  • 450γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 βάζο (900γρ.) σάλτσα ντομάτας,
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων (όπως βασιλικός, θυμάρι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού)
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και ελαφρώς κρύο
  • 450γρ. τυρί ρικότα
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Ανακατεύουμε μέσα την σάλτσα, το αλάτι και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα και το βούτυρο. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλα τα μακαρόνια.

Βάζουμε το μισό από το μείγμα ζυμαρικών σε ένα λαδωμένο ταψί 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε στην κορυφή με το μισό τυρί ρικότα, την σάλτσα με βάση τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα.

Καλύπτουμε και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το κάλυμμα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο