Κοτόπουλο κοκκινιστό σε χρόνο μηδέν!

 Κοτόπουλο κοκκινιστό σε χρόνο μηδέν!

Για αυτή τη συνταγή, αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο, μπορείτε πρώτα να σοτάρετε το κοτόπουλο για να πάρει μια πιο πλούσια γεύση. Εξάλλου, η  χύτρα  σας θα σάς εξοικονομήσει τουλάχιστον μία ώρα μαγειρέματος, οπότε μπορείτε να διαθέσετε λίγα λεπτά για το σοτάρισμα. Αξίζει τον κόπο!

Υλικά

 για 4 άτομα

  • 4 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2-4 εκατοστών.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια των 2 εκατ.
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια των 2-4 εκατ.
  • κοτόπουλο (μπούτι, στήθος και φτερούγες), το κάθε κομμάτι κομμένο στη μέση (περίπου 1,5 - 2 κιλά)
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. ζωμός κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ποικιλία αποξηραμένων μυρωδικών (θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη)
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Βάλτε στη χύτρα τις πατάτες, το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τις ντομάτες, το κοτόπουλο, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε.

Προσθέστε το κρασί, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης και τα μυρωδικά. Σφραγίστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε υψηλή πίεση για 8 λεπτά.

Σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε την πίεση να εξασθενίσει με φυσικό τρόπο.Αφαιρέστε το καπάκι, αλατίστε κατά προτίμηση, γαρνίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό και πιπέρι τριμμένο (προαιρετικά) και καλή σας όρεξη!

Πηγή: epithimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο