Ριγκατόνι με κοτόπουλο & κρασί Μαρσάλα

Ριγκατόνι με κοτόπουλο & κρασί Μαρσάλα

Υλικά 

  • 3 κουταλιές βούτυρο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • ζάχαρη 
  • 1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1/2 φλιτζ. κρασί μαρσάλα(*) 
  • 1 φλιτζ. πλήρης κρέμα 
  • 1 κουταλάκι θυμάρι 
  • αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 
  • βασιλικός φρέσκος τεμαχισμένος 
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, βρασμένα και κομμένα σε λωρίδες 
  • 500 γρ. ριγκατόνι 

Εκτέλεση

Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για λίγο, μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη για να καραμελωθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να απομείνουν μόνο 2 κουταλιές υγρού.

Προσθέτουμε την κρέμα και το θυμάρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τέλος βάζουμε το βασιλικό. 

 Αναμιγνύουμε με το κοτόπουλο και το ζυμαρικό και σερβίρουμε. 

Πηγή: yumyum

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο