Χοιρινό φιλέτο ψημένο στο γάλα

Υλικά

1200 γρ. χοιρινό φιλέτο σε ρολό
½ φλ. ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 σκελίδες σκόρδου
2 δαφνόφυλλα
1 κύβο πουλερικών βιολογικό
Αλάτι ,πιπέρι
2 κ.σ κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες, το γάλα, τα δαφνόφυλλα και το κύβο τριμμένο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ρολό χοιρινού. Μεταφέρουμε το ρολό σε γάστρα και σκεπάζουμε με το μίγμα του γάλακτος που είναι ζεστό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο ,κόβουμε το ρολό σε φέτες. Το ζουμί της γάστρας αν θέλουμε το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ σε περίπτωση που μας φαίνεται υγρό.