Λαζάνια με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα

Λαζάνια με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 170γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 900γρ. τυρί ρικότα
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • χυμός ενός λεμονιού (προαιρετικό)
  • 12 ζυμαρικά λαζάνια, άβραστα
  • 680γρ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τυρί ρικότα, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα μαζί. Μεταφέρουμε ένα μέρος του μείγματος στο μπλέντερ και χτυπάμε για να σπάσουν μερικά κομμάτια από το σπανάκι (εντελώς προαιρετικό, αλλά κάνει μια πολύ ωραία υφή).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος ενός ταψιού 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω 3 λαζάνια σε ένα ενιαίο στρώμα, ⅓ του μείγματος σπανάκι, ¼ σάλτσας ντομάτας και ¼ τυριού. Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό πάνω από τα δύο στρώματα. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, τελειώνοντας με ζυμαρικά, σάλτσα και το τυρί. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό σε  όλα τα λαζάνια στο τέλος και καλύπτουμε σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Όταν το υγρό βράζει και τα ζυμαρικά μαλακώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακάλυπτα για 10 λεπτά ακόμα. Το αφήνουμε να κάτσει για 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να απορροφήσουν την επιπλέον υγρασία.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο