Τα καλύτερα μακαρόνια με σάλτσα τυριού!

Τα καλύτερα μακαρόνια με σάλτσα τυριού!

Υλικά

  • 230γρ. κοφτό μακαρονάκι (ή πέννες)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, συν περισσότερη για πασπάλισμα
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα, 2% σε λιπαρά
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και τα ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα που τα βράσαμε. Τα αφήνουμε στην άκρη (ανακατεύουμε μέσα λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά ενώ εμείς φτιάχνουμε την σάλτσα).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την μουστάρδα, το πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα.

Κρατώντας τη μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 2 φλιτζάνια τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά έως ότου όλα καλυφθούν με αυτήν. Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά σε μια δύο λίτρων γάστρα. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μισό τυρί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ελαφρώς με την πάπρικα.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να στεγνώνουν και να γίνονται καφέ στην κορυφή. Σερβίρουμε, ολοκληρώνοντας με ψιλοκομμένο μπέικον, αν θέλουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο