Υλικά

Για τα σουβλάκια

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
  • Χυμό από 3 λεμόνια , καθώς και το ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
  • 4 μικρές κόκκινες πιπεριές , κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι

 Εκτέλεση

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το τζίντζερ , το μέλι , το χυμό λεμονιού και τη σόγια  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως. Κόβετε το κοτόπουλου σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα  ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.