Κρεατόσουπα ότι πρέπει για το κρύο

Κρεατόσουπα ότι πρέπει για το κρύο

Υλικά 

για μια μεγάλη κατσαρόλα                               

  • 1 κομμάτι μοσχάρι ποντίκι περίπου 1 κιλό
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μισό ματσάκι σέλινο
  • 2 κύβους Knorr βοδινό
  • μισό κονκασέ
  • δυο καυτερές πιπερίτσες
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • ένα φλιτζάνι ζυμαρικό τύπου πεπονάκι
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας και το κρεμμύδι ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει και να το περνάει και δυο δάχτυλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ξαφρίζοντας το κάθε τόσο μέχρι που να αρχίσει το νερό να μένει απολύτως καθαρό. Είναι πολύ σημαντικό το καλό ξάφρισμα, να το προσέξετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με ζεστό νερό.

Όταν τσιμπήσετε το κρέας και είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε μέσα τα λαχανικά ολόκληρα, το σέλινο επίσης ολόκληρο με το κοτσάνι, τις πιπερίτσες, τους κύβους Knorr , το κονκασέ και το αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου άλλη μισή ώρα. Στην συνέχεια τα αφαιρείτε με την τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνετε νερό αν χρειαστεί ώστε να έχετε περίπου 6 πιάτα της σούπας ζωμό, προσθέτετε το ζυμαρικό και αφήνετε να βράσει για άλλο ένα τέταρτο.

Τέλος, χτυπάτε τα αυγά με τα λεμόνια σε ένα βαθύ πιάτο και αυγοκόβετε τον ζωμό με τον γνωστό τρόπο... (ξέρετε, με φιλάκια κ.λ.π) Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα μέσα στα οποία εκτός από την σούπα βάζετε και από ένα κομμάτι κρέας και λαχανικά.

Όπως βλέπετε η συνταγή αυτή δεν έχει καθόλου λάδι, μια που το κρέας βγάζει από μόνο του, αν θέλετε όμως μπορείτε να προσθέσετε λίγο όταν βάλετε τα λαχανικά να βράσουν. Επίσης, σας συνιστώ στο σερβίρισμα να προσθέσετε μπόλικο πιπέρι... Μιλάμε για τεράστια απόλαυση!!!!

Μπορείς να μην κάνεις την σούπα και να σερβίρεις το κρέας με το ζωμό και τα λαχανικά. 

Πηγή: fnl-guide

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο