Μοσχάρι με μελιτζάνες

Μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικά

για 6 μερίδες

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για να αλείψετε τις μελιτζάνες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάτε από το μούλτι τις ντομάτες και μετά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε τα δύο τελευταία σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζετε και την ντομάτα και σιγοβράζετε μέχρι το μείγμα να πιει το ζουμί του.

Στη συνέχεια ρίχνετε το κρέας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε λίγο να σοταριστεί με τη σάλτσα και προσθέτετε 3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό. Σιγοβράζετε για 50΄.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10΄. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, προσθέτετε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε. 

Ψήνετε στο φούρνο 20΄ στους 180°.

Πηγή: epithimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο