Απίθανο γιουβέτσι με γαρίδες στη γάστρα

Απίθανο γιουβέτσι με γαρίδες στη γάστρα

Υλικά

  • 20 Γαρίδες Νο2
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ ή 400 γρ. ψιλοκομμένες Ντομάτες
  • 1 κ.σ. Ντομάτα Πελτέ
  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) Κριθαράκι
  • 1/2 κούπα Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Κόλιαντρο κοπανισμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ζεστό νερό (έχετε έτοιμο ζεστό νερό σε βραστήρα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Προετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής. Σε γουδί ή σε μύλο μπαχαρικών τρίβουμε τον κόλιανδρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες αν δεν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια κονκασέ.

Πλένουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή το  εντεράκι. Τοποθετούμε τη γάστρα σε εστία της κουζίνας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ -διαλυμένο σε ζεστό νερό- και 2 περίπου ποτήρια ζεστό νερό.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο. Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 1/2 περίπου ώρα. Κατά διατήματα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό όποτε χρειάζεται. Την τελευταία φορά χρησιμοποιήσαμε μαντεμένια γάστρα και χρειάστηκε περισσότερο νερό από ότι συνήθως.Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τις γαρίδες σκεπάζοντάς τις με κριθαράκι και προσθέτουμε αν χρειάζεται και άλλο νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.

Tips:

Αν είμαστε με φίλους μεταφέρουμε τη γάστρα στο τραπέζι και σερβίρουμε στα πιάτα. Η συνταγή είναι πανόστιμη, ωστόσο αν θέλετε να είναι πιο πικάντικη μπορείτε να προσθέσετε στο σοτάρισμα πολτοποιημένο σκόρδο και τις γαρίδες. Αφαιρείτε κατόπιν τις γαρίδες, προσθέτετε το κριθαράκι και σβήνετε με 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Πηγή: demideli

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο