Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο . Η κότα του Σπαρτιάτη

Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο . Η κότα του Σπαρτιάτη

Υλικά 

  • 1 κοτόπουλο , ένα κιλό περίπου , κομμένο σε μερίδες
  • 6 -7 μεγάλα κρεμμύδια σε φετούλες
  • 3 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια ή 2 κουταλιές ξερή
  • 200 γρ φέτα
  • 5 κουταλιές της σούπας ξύδι δυνατό.
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο . Σε φαρδιά κατσαρόλα , ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο  2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα . Το βγάζουμε σε μια πιατέλα . Στο ίδιο λάδι ,τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν, ανακτεύοντας συνεχώς .

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , και σβήνουμε με το ξύδι . Προσθέτουμε λίγο αλάτι , ρίχνουμε τη ρίγανη , προσθέτουμε 1/2 ποτήρι βραστό νερό , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για μια ώρα περίπου.  Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο , θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και κλείνουμε τη φωτιά  . Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα ,να λιώσει ελαφρώς η φέτα και σερβίρουμε .

Αν έχετε και καμιά τηγανιτή πατάτα από δίπλα για βούτες στη σάλτσα …δε σας λέω τίποτα!

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο