Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι

Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι

Υλικά 

  • 2½ κιλά χοιρινή τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι και την τηγανιά.
Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 5 ώρες τη τηγανιά με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Βαζουμε τη τηγανιά στη γάστρα με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180oC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 1 τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μεταφέρουμε τη τηγανιά σε πυρέξ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.

Πηγή: radioka

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο