Υλικά 

  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό άγρια χόρτα (γαλατσίδες, χριστάγκαθα, ζοχούς, καυκαλήθρες, πικρά και γλυκά χόρτα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2½ φλ. τσαγιού νερό ζεστό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι και
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μάραθο(έαν)
  • 5 ίνες από άγριο κρόκο (το φθινόπωρο στα χωράφια της περιοχής του Πλωμαρίου φυτρώνει μόνο του κι έχει έντονο άρωμα)
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά. Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό για 5΄. Ρίχνουμε στο κρέας τα χόρτα, καλύπτουμε με το νερό και βράζουμε για 45΄.

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, τον άνηθο και τον μάραθο(εάν).

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τ’ αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο ζουμί από το φαγητό. Το περιχύνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, ανακινώντας κάπου κάπου ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.