Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και ρυζάκι

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και  ρυζάκι

Τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι εξίσου νόστιμα με τα μοσχαρίσια κι αξίζει να τα εντάξεις στη διατροφή σου! Η δε σάλτσα μουστάρδας απογειώνει το πιάτο! 

Υλικά

για τα κεφτεδάκια (20 τ.)

  • 600 γρ. κρύος κιμάς από μπούτι γαλοπούλας* ή κοτόπουλου, χωρίς  πέτσα , περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο ψιλό 
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας σκόνη κάρι
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

για το αρωματικό ρύζι

  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή άλλο σπυρωτό
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 1 καρφάκι γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

ΔιαδικασίαΚεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη, πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τους ψήνουμε για 7 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη ή τους βάζουμε στο γκριλ και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αρωματικό ρύζι

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 3½ φλιτζάνια νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού. Πετάμε το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και τη δάφνη.

Σάλτσα

Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι στο ζεστό ρύζι, ανακατεύουμε και το μοιράζουμε στα πιάτα. Συμπληρώνουμε με τα κεφτεδάκια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα, σερβιρισμένη σε μπολάκι, για να βάλουμε όσο επιθυμούμε

Συνοδεύουμε με Mια παγωμένη μπίρα lager!

Συμβουλές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κιμά γαλοπούλας από στήθος ή ανάμεικτο, αλλά τότε θα ψήσουμε τα κεφτεδάκια λιγότερο για να μη στεγνώσουν. Ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο. 

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο