Μαρμελάδα φράουλα με μέλι και μαύρη ζάχαρη Υλικά:
1 kg φράουλες καθαρισμένες & πλυμένες
400 gr μέλι
150 gr μαύρη ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τις λιώνουμε με τα χέρια μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα στην οποία και θα φτιάξουμε τη μαρμελάδα.
1. Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
2. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά - ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσει - για περίπου μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει.
3. Προς το τέλος ξαφρίζουμε.
4. Σ' αυτή τη φάση που έχουν μαλακώσει μπορούμε να τις λιώσουμε κι άλλο ζουλώντας με ειδικό εργαλείο ή πιρούνι ή μιξεράκι χεριού. (Προσοχή μη καείτε!)
5. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει μία-δύο βράσεις την κατεβάζουμε από τη φωτιά.