Αφράτα σουτζουκάκια με πουρέ

Αφράτα σουτζουκάκια με πουρέ

Υλικά

  •   500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  •   2 σκελίδες σκόρδο
  •   3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   1 κ.γλ. κύμινο
  •   2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  •   1 φλιτζ. μαυροδάφνη
  •   1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  •   1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  •   1 πρέζα ζάχαρη
  •   2-3 κόκκοι μπαχάρι
  •   αλάτι
  •   φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με το κρασί. Το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε καθαρό μπολ. Εκεί προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί με τα χέρια μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις τριμμένες ντομάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τους κόκκους μπαχάρι και αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Πλάθουμε με τον κιμά που ετοιμάσαμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος, ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Σερβίρουμε ζεστά τα σουτζουκάκια με τον πουρέ, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: mamapeinao

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο