Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια άσπρα μικρά (champignon agaricus)
  • 1 ½ κιλού κρεμμυδάκια μικρά (για στιφάδο)
  • 1 ½ κιλού μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδου όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
  • 1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
  • 800 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (4 μέτριες=3 κούπες), με 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα) ή και κονσέρβας, 800 γρ.(2 κονσέρβες=3 κούπες), πολτοποιημένες στον ηλεκτρικό πολυκόφτη
  • 1 κούπα νερό
  • καροτάκια baby
  • 3 φύλλα δάφνης 
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μανιτάρια. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε με τα κρεμμυδάκια. Αφαιρούμε και αυτά, σοτάρουμε το κρέας και κατόπιν το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι. Προσθέτουμε  τα κρεμμυδάκια, το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10΄.

Προσθέτουμε τα καροτάκια ολόκληρα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 20’.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: me-nu

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο