Σιτσιλιάνικη πίτσα αλά Ελληνικά

Σιτσιλιάνικη πίτσα αλά Ελληνικά

Αυθεντική Σιτσιλιάνικη βάση πίτσας, συνδυασμένη με τα συστατικά της κλασικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας. Δεν βάζω μυρωδικά στη γαρνιτούρα γιατί έχει ήδη πολλά η βάση της πίτσας.

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για Σιτσιλιάνικη πίτσα*
  • 1½ φρέσκιες ντομάτες
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 150γρ φέτα
  • 100γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 15 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε καλά καλά ένα μεγάλο στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C στις αντιστάσεις.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις ελιές. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την πιπεριά σε λωρίδες.

Απλώνουμε στο ταψί τη ζύμη για πίτσα και τη στρώνουμε με τις παλάμες μας. Αλείφουμε τη ζύμη με τον πελτέ ντομάτας και ρίχνουμε από πάνω την ψιλοκομμένη τομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με τα κομμάτια φέτας και την τριμμένη μοτσαρέλα. Γαρνίρουμε με τις λωρίδες πιπεριάς.

Ψήνουμε την πίτσα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου μας για 25-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η βάση.

*Σιτσιλιάνικη ζύμη

Υλικά; 4 φλιτζάνια (500γρ) αλεύρι σκληρό, ½ φλ. ελαιόλαδο (περίπου), 1 φλ. χλιαρό νερό, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 1 κ.γλ. αλάτι, λίγη ρίγανη ή θυμάρι ή βασιλικό.

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Το τρίβουμε να ανακατευτεί με το λάδι.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Αν έχουμε μίξερ που ζυμώνει, βάζουμε εκεί τη ζύμη και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά περίπου. Αλλιώς με το χέρι για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με υγρή καθαρή πετσέτα ή σελοφάν, σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε να πέσει ο αέρας και είτε τη βάζουμε ως έχει σε καλά λαδωμένο ταψί για 1 μεγάλη πίτσα ή τη χωρίζουμε σε δυο μισά, αν θέλουμε 2 μικρές πίτσες.
Την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 30' μέσα στο ταψί και κατόπιν την σκεπάζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220C.

Tip: Η ποσότητα του λαδιού είναι στο "περίπου" γιατί η συμπεριφορά της ζύμης από αλεύρι σε αλεύρι διαφέρει. Βασικά θέλει τόσο όσο να υγρανθεί το αλεύρι χωρίς όμως να λασπώσει, γιατί θα μπει και το νερό.

Πηγή: foodaki

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο