Ιταλικά κεφτεδάκια με σπαγγέτι Μιζένο

 Ιταλικά κεφτεδάκια  με σπαγγέτι Μιζένο

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • θυμάρι

για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αβγό και 1 κρόκος επιπλέον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός
  • φρυγανιά τριμμένη

για την σάλτσα ντομάτας

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.

Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, τα αβγά, το σκόρδο πολτοποιημένο και τον μαϊντανό με το πιπέρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα οποία τα ρολάρουμε στην φρυγανιά. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7' και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πυρέξ καλύπτουμε την βάση με την κόκκινη σάλτσα, από πάνω τοποθετούμε τα μακαρόνια και την μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια.Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, τις ελιές κομμένες στη μέση και την πιπεριά γαρνίροντας με θυμάρι! 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10' περίπου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Πηγή: lovecooking

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο