Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα νηστίσιμα

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα νηστίσιμα

Μια μοναδική, εξαιρετική νόστιμη και γευστική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα νηστίσιμα θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καλαμαράκια
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Παίρνουμε τα πλοκάμια τους και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια.

Βάζουμε το μισό φλιτζάνι λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πλοκάμια να καβουρδιστούν προσθέτοντας το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν καβουρδιστούν, ρίχνουμε το νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, περίπου μισή ώρα.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε με πιρούνι και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα ένα - ένα τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε όρθια σε φαρδιάκατσαρόλα. Τα ράβουμε λίγο για να μην φύγει το ρύζι, όταν θα βράζουν.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και το χυμό του λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με λίγο λάδι.

Τα νηστίσιμα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο