Φρυγαδέλια ρουμελιώτικα,για αμαρτωλούς & ανυπόμονους

Φρυγαδέλια ρουμελιώτικα,για  αμαρτωλούς & ανυπόμονους

 Υπάρχουν, καλώς ή κακώς μερικοί, που με το που θα γίνει η πρώτη Ανάσταση το πρωΐ του Μ. Σαββάτου, πάει και η νηστεία, πάνε όλα και αρχίζουν τα μεζεκλίκια και το πιώμα. Αυτούς τους άσωτους αφορά το παρακάτω.  

Υλικά

  • 3/4 κ. συκώτι, όποιου είδους θέλουμε (το μοσχαρίσιο βολεύει καλύτερα λόγω μεγέθους)
  • 1 αρνίσια μπόλια
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή θρούμπι
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μεταλλικά σουβλάκια 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το συκώτι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, μεγέθους μικρού αβγού, τ' ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε να σταθεί 20'-30΄. Κόβουμε ανάλογα μικρά κομμάτια από τη μπόλια και τυλίγουμε καλά κάθε κομμάτι συκωτιού. Το περνάμε στο σουβλάκι, προσέχοντας να στερεωθεί η μπόλια.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φρυγαδέλια, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε τη σχάρα σε απόσταση περίπου 15 εκ..

Ψήνουμε τα φρυγαδέλια σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, γυρίζοντάς τα συνέχεια, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το συκώτι και να ξεροψηθεί όλη η επιφάνεια. Τα σερβίρουμε αμέσως, με κομμάτια λεμονιού.

(σημ. τα φρυγαδέλια ψήνονται ιδανικά στη σούβλα. Χρησιμοποιούμε τη λεπτή σούβλα για το κοκορέτσι).

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο