Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας & ρυζάκι

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας & ρυζάκι

Υλικά

  • 350-400 γρ ψωμί,
  • 500 γρ βοδινό κιμά
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • 2 κ.γ κύμινο,
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • ½ κ.γ πιπέρι, αλάτι,
  • 1 κ.σ ξίδι,
  • 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες,
  • λίγη ζάχαρη,
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο,
  • 2 αυγά,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα. Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα. Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την ντομάτα. Αλατοπιπέρωσε

Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας

Πηγή: plakitsa

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο