Μπουτάκι αρνίσιο της κατσαρόλας με σκορδάκι και γραβιέρα Κρήτης

Μπουτάκι αρνίσιο της κατσαρόλας με σκορδάκι και γραβιέρα Κρήτης

Υλικά

  • 2 αρνίσια μπούτια, περίπου 2 κιλά συνολικά με το κόκαλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή άλλο σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα μπούτια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Για να χωρέσουν στην κατσαρόλα πείτε στο χασάπη να τα σπάσει σε 2-3 μεριές, χωρίς όμως να χωρίσει τα κομμάτια.

Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπήστε τα σε πολλά μέρη και γεμίστε εναλλάξ με φλοίδες σκόρδο και κομμάτια τυρί. Αλατοπιπερώστε καλά και τσιγαρίστε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας για 1-1,5 ώρα έως ότου ψηθεί και μαλακώσει.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα του.

 

Πηγή: foodjunkie

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο