Χυλοπίτες με κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Χυλοπίτες με κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Μια εύκολη συνταγή για χυλοπίτες με κοτόπουλο στην κατσαρόλα που γίνεται πεντανόστιμο !

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά) κομμένο σε μερίδες
  • Μισό κιλό χυλοπίτες
  • Μισό κιλό ντοματοχυμός
  • 2 κρεμμύδια
  • Λίγη κανέλα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε τοκοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε το κρασί και αφήνουμε για 3 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, αλάτι-πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, και την κανέλα. Σιγοβράζουμε με λίγο νερό για περίπου 1 ώρα.

Στο τέλος ρίχνουμε τις χυλοπίτες ή τις βράζουμε ξεχωριστά και σερβίρουμεΟι χυλοπίτες με κοτόπουλο στην κατσαρόλα είναι έτοιμες!

Tip: Ρίξε λίγη ζάχαρη στη σάλτσα για να γλυκάνει το φαγητό!

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο