Συναγρίδα και όχι μόνο, στο φούρνο με πατάτες

Συναγρίδα και όχι μόνο, στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • 1 συναγρίδα μεγάλη καθαρισμένη ή άλλο ψάρι
  • 6 πατάτες μικρές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 λεμόνια
  • 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη μπόλικη
  • ελαιόλαδο
  • νερό (εάν και όταν χρειαστεί)


Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε την συναγρίδα της στίβουμε το ένα λεμόνι για να σφίξει, την αφήνουμε για μισή ώρα και την πλένουμε ξανά και την τοποθετούμε στο ταψί. 

Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί.

Στη συνέχεια τους στίβουμε και τα αλλά δύο λεμόνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Έπειτα προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 3 κομμάτια, την ντομάτα σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και τα ανακατεύουμε. 

Τέλος, βάζουμε ελαιόλαδο αρκετό, συμπληρώνουμε με πολύ λιγο νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί. 

Πηγή: greekcook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο