Χοιρινό στον φούρνο με μπύρα και ξύδι μπασλάμικο

Χοιρινό στον φούρνο με μπύρα και ξύδι μπασλάμικο

Αν θέλετε το πιο νόστιμο και τρυφερό χοιρινό ψητό στο φούρνο τότε κάντε μια στάση εδώ, διαβάστε την συνταγή και πηγαίνετε στην κουζίνα για να δημιουργήσετε. Η μπύρα πάει πολύ στα κρέατα όπως και το ξύδι μπαλσάμινο που μαζί με την καστανή ζάχαρη κάνουν την τέλεια γευστική αρμονία.

Χοιρινό στον φούρνο με μπύρα και ξύδι μπασλάμικο. Κόβεται με το πιρούνι και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κιλά χοιρινό, χωρίς κόκκαλα, κατά προτίμηση σπάλα
  • 340ml μπύρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ασφαλή για φούρνο με καπάκι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
Όταν το λάδι ζεσταθεί, σοτάρουμε το χοιρινό για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

Χτυπάμε μαζί την μπύρα, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, ρίγανη, και μαύρη ζάχαρη. Περιχύνουμε το μείγμα στο χοιρινό.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 230°C για 15 λεπτά, στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες και 45 λεπτά.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο