Μπουρίτο με χοιρινό κιμά

Μπουρίτο με χοιρινό κιμά

Υλικά

Υλικά συνταγής για τον κιμά

  • Χοιρινό κιμά: 500 γρ.
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
  • Ψιλοκομμένες πιπεριές: 2 μέτριες, μια πράσινη και μια κόκκινη
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Σκόνη τσίλι: 1/3 κουταλάκι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα το γούστο σας)
  • Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ζάχαρη: λίγη, ανάλογα πόσο ξινές είναι οι ντομάτες
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού


Υλικά συνταγής για τα μπουρίτος

  • Τορτίγιες: 8 μέτριες (από αλεύρι)
  • Γιαούρτι: 1 κεσεδάκι
  • Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • Κομμένη φέτες ντομάτα: 1 μέτρια
  • Ψιλοκομμένο μαρούλι: 2 – 3 φύλλα
  • Σάλτσα τσίλι: 8 κουταλάκια (προαιρετική)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε τον κιμά, να καβουρδιστεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχιζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες, μία – μία, βάζοντας τες σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι, μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως, με τις τορτίγιες, τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά ξεχωριστά στο τραπέζι ώστε να φτιάξει ο καθένας το δικό του μπουρίτο ή απλώνουμε σάλτσα τσίλι, γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και διπλώνουμε τα μπουρίτος σαν φάκελο, ώστε να κλειστούν καλά τα υλικά.

Πηγή: sydages.net

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο