Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

Υλικά

  • 300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη συνοδεία:
  • ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, πίτες 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ. Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε.

Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα  σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι. Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια.

Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες.  

Πηγή: umami

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο