Μυκονιάτικη πίτα

Μυκονιάτικη πίτα

Υλικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή σπιτικά
  • 500 γρ. τυροβολιά (τυρί Μυκόνου)
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 αυγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνετε μεμ πιρούνι το τυρί και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκιμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ξανά πολύ καλά. 

Έαν τα φύλλα είναι έτοιμα: Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλο ταψί διαμ. 36 εκ. Στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνετε το πρώτο φύλλο καλύπτυντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού ώστε το φύλλο να εξέχει. Στρώνετε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο καλύπτοντας αυτή τη φορά το μέρος του ταψιού που έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά (επειδή τα φύλλα μπορεί να είναι μικρότερα από τα ταψί) .

Στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι καλά το κάθενα και βάζοντας τα λίγο σουρωμένα. Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας έναν κόθρο (τυλίγετε προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν). Πασπαλίζετε με σουσάμι και χαράζετε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 55'-60' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, τη ραντίζετε με λίγο νερό και τη σκεπάζετε με μίαμ πετσέτα κουζίνας. Την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και σερβίρετε. 

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο