Αφράτα μπιφτέκια σολομού

Αφράτα μπιφτέκια σολομού

Κάποια μπιφτέκια είναι φτιαγμένα να τρώγoνται χωρίς τα ψωμάκια. Τα μπιφτέκια σολομού δεν έχουν ανάγκη τα ψωμάκια. Πάνω στη ρόκα και συντροφιά με αβοκάντο και καυτερή μαγιονέζα είναι εξαιρετικά και η απουσία ψωμιού βοηθάει στη δίαιτα και την υγεία. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από πριν, ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ. Η ψύξη τα βοηθάει να σφίξουν, όπως επίσης αν βάλετε λίγο σολομό στο μπλέντερ. Δημιουργείται μια «κόλλα» που «δένει» το μπιφτέκι.

Υλικά 

  • 500g φιλέτο σολομού (υπάρχουν πολλές ποιότητες στην αγορά, όσο καλύτερη βρείτε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα)
  • ¼ φλ. πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • ¼ φλ. πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 6 κ.σ. πάνκο (είναι το τριμμένο ιαπωνικό ψωμί) μπορείτε βέβαια να βάλετε απλή τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 αυγό μεγάλο χτυπημένο
  • ½ κ.σ. σάλτσα σόγια με μειωμένο αλάτι
  • 1 κ.τ. χυμό λεμονιού
  • 4 φλ. ρόκα
  • 150g αβοκάντο σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • μαγιονέζα
  • Tabasco ή Sriracha sauce

Εκτέλεση

Αναμίξτε 1 φλ. μαγιονέζα με λίγες σταγόνες Tabasco ή καυτερή σάλτσα sriracha.

Αφαιρέστε το δέρμα από το σολομό.Κόψτε ένα κομμάτι γύρω στα 120g και περάστε το από το μούλτι ή το μπλέντερ, να γίνει ψιλοκομμένο.

Κόψτε το υπόλοιπο ψάρι σε μικρά κομμάτια.Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατώστε το σολομό με τις πιπεριές, την τριμμένη φρυγανιά και το πολτοποιημένο σκόρδο.

Σ’ ένα μικρό μπολ, αναμίξτε τη σάλτσα σόγιας με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.Προσθέστε το μίγμα στο σολομό και ανακατώστε ευγενικά.
Φτιάξτε με το μίγμα 4 μπιφτέκια και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, ψήστε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάλτε λίγα φύλλα ρόκας σ’ ένα πιάτο κι από πάνω ένα μπιφτέκι, μια κουταλιά μαγιονέζα και μερικές φέτες αβοκάντο.

Πηγή: spoons

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο