Μελιτζάνες παπουτσάκια της αμαρτίας

Μελιτζάνες παπουτσάκια της αμαρτίας

Αυτά τα παπουτσάκια τα βαρύνει ένα αμάρτημα. Αντί για λάδι χρησιμοποιείς βούτυρο. Είναι βαρύ το ατόπημα αλλά ελκυστικό όσο η αμαρτία. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι τέλειο! 

Υλικά

  • 10 μελιτζάνες
  • 225 γρ. βούτυρο (για το τηγάνισμα και λίγο για να ραντίσουμε τα παπουτσάκια)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • 4 ντομάτες (500 γρ.) τριμμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό (1 κ.σ.), ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα αφήνοντας 1 εκατοστό περίπου ψίχας στα τοιχώματα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μελιτζάνες προσέχοντας μην καούν. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι την μία δίπλα στην άλλη. 

Αφού έχουμε τηγανίσει όλες τις μελιτζάνες, βάζουμε το βούτυρο από το τηγάνι σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε μέσα τα κρεμμύδια με τον κιμά. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Ψήνουμε τον κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιεί το ζουμί του.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά και τις σκεπάζουμε με μια στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε τα παπουτσάκια έως ότου μαλακώσουν οι μελιτζάνες και ροδίσει η μπεσαμέλ, περίπου 20 λεπτά. 

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο