Μοσχάρι με φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνες

Μοσχάρι με φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνες

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 1/2  κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3-4 μελιτζάνες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος με αλάτι για να "ιδρώσουν" και να ξεπικρίσουν.

Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει. Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος ώστε να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
Μόλις το κοκκινιστό κρέας είναι έτοιμο , προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να "δέσει" για 5-10 λεπτά.

Σβήνουμε και μπορούμε να σερβίρουμε! Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 

Πηγή: etsygreekstreet

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο