Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και άρωμα πάπρικας

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και άρωμα πάπρικας

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 435ml (1 3/4 φλιτζάνια) ζωμό κοτόπουλου
  • 90 γραμμάρια  (1/3 φλιτζανιού) γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το σοτάρετε για 3 λεπτά την πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαγειρεύοντας για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε την πάπρικα και το μάραθο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε την τριμμένη τομάτα μαζί με το σοταρισμένο κοτόπουλο και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για 50 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 25 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία.

Σ΄αυτό το σημείο προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Τέλος πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.


 
 

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο