Σπιτική κοτόπιτα σφολιάτας

Σπιτική κοτόπιτα σφολιάτας

Μπορείτε να του φτιάξετε αυτές τις εύκολες και νόστιμες σπιτικές κοτόπιτες που σίγουρα θα του αρέσουν και θα τις έχετε περιποιηθεί εσείς (έτσι όπως μόνο μία μαμά ξέρει). Οι σπιτικές πίτες είναι μακράν καλύτερες σε γεύση από τις έτοιμες. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, ένα τυράκι πχ. στην γέμιση θα ήταν καλή ιδέα.

Σπιτικές κοτόπιτες με σφολιάτα. Απολαύστε τις…

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1½ – 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο και μισοβρασμένο στήθος κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ (προαιρετικό)
  • ½ γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ μεγάλη πατάτα μισοβρασμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε την ζύμη σε διαάμετρο10-15 εκατοστών κύκλους με μισό εκατοστό πάχος. Θα βγουν περίπου 4 κύκλοι από τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το καλαμποκάλευρο στο μείγμα για επιπρόσθετη υγρασία. Χωρίζουμε ίσα την γέμιση μεταξύ των κύκλων ζύμης. Αφήνουμε ένα κενό διάστημα γύρω από τις άκρες.

Καλύπτουμε τους κύκλους διπλώνοντας τους στην μέση και δημιουργώντας ένα ημικύκλιο. Κόβουμε λίγες σχισμές στη μέση της ζύμης για να φεύγει ο αέρας.
Χτυπάμε το αυγό με μία κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε τις κορυφές και τις άκρες με το χτυπημένο αυγό

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι οι πίτες να ροδίσουν.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο