Φετουτσίνι με μανιτάρια, άρωμα σκόρδου και λιαστές ντομάτες

Φετουτσίνι με μανιτάρια, άρωμα σκόρδου και λιαστές ντομάτες

Υλικά 

  • 1 πακέτο 1/2 κιλού ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 90 γρ. λιαστές ντομάτες, σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους ζωμό κότας
  • 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο ή 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις φέτες μανιταριών μαζί με το σκόρδο για 3′ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και τις  λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για άλλα 2-3′ περίπου. 

Διαλύουμε τους κύβους κότας σε 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και οι ντομάτες και απορροφήσουν το μισό υγρό τους. 

Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εν” τω μεταξύ συγχρόνως βράζουμε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και κρατάμε 1 φλ. τσαγιού νερό από το νερό που βράσαμε τα φετουτσίνι.

Μόλις λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα φετουτσίνι στη σάλτσα μαζί με 1/2 φλ. νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα με το ζυμαρικό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο