Κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας Υλικά:

•    1 πακέτο φύλλο κρούστας (θα χρειαστούμε 12 φύλλα)
•    1 περίπου 1½ κιλό συκωταριά αρκετά ψιλοκομμένη
•    1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
•    2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    200 γραμμ. ανθότυρο
•    100 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή ρεγκάτο τριμμένο
•    1/2 φλ. τσαγιού λάδι για τα φύλλα
•    4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
•    πιπέρι αρκετό και αλάτι με δοκιμή

Εκτέλεση:

Ζεματάμε ελαφρά τη συκωταριά για να κόβεται καλύτερα. Την ψιλοκόβουμε με ψαλίδι και τη βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα αυτό βγάζει 4 ρολά. Λαδώνουμε ελαφρώς 3 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Κατά μήκος των φύλλων, στην άκρη, τοποθετούμε το 1/3 της γέμισης. Αφήνουμε κενό φύλλο στις άκρες και διπλώνουμε σε φάκελο και μετά σε ρολό. Τοποθετούμε τα 4 ρολά σε ελαφρά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυράντοχο σκεύος. Τα λαδώνουμε ελαφρά επάνω και τα ραντίζουμε με λίγο νερό. Χαράζουμε λίγο στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός και να μη σκάσουν στα πλαϊνά, και τα ψήνουμε στους 190οC για 45΄-50΄. Κόβονται καλύτερα όταν είναι χλιαρά.