Σπέσιαλ κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού

Σπέσιαλ κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού

Το κύμινο είναι ένα μπαχαρικό που συναντάμε στις κουζίνες της Ανατολικής Μεσογείου ως την Ινδία. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και προσθέτει μια πιπεράτη νότα στο φαγητό

 Υλικά

  • ½ κιλό αρνίσιο κιμά, περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι 
  • 1 αβγό
  • ψίχα από 1 φέτα ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο
  • 2 κ.σ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλεύρι, για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα


για το ντιπ γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 
  • ½ καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ξίδι, το αβγό, το ψωμί και τη γαλέτα προσθέτοντας στο τέλος το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. 

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια. Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και περνάμε από αυτό τα κεφτεδάκια τινάζοντας ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού. Σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.

Φωτο: Π. Μπελτζινίτης, εκτέλεση - f. s.: Στέλιος Μαστοράκος

Πηγή: vima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο