Καραμελωμένο κοτόπουλο

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Φτιάξτε μία καραμελωμένη σάλτσα για το κοτόπουλο σας και θα γλείφεται τα δάχτυλα σας. Μην σας τρομάζει η πολλή ζάχαρη γιατί οκ το θέλουμε γλυκό (αυτός είναι ο στόχος) και πέρα από αυτό εξισορροπείται με την μουστάρδα και το κρεμμύδι. Αν έχετε παιδιά είναι μεγάλος λάθος να μην το φτιάξετε…

Κατά την διάρκεια του ψησίματος καλό είναι να το αλείφεται από πάνω με σάλτσα ώστε να γίνει πιο ζουμερό και νόστιμο.

Καραμελωμένο κοτόπουλο. Ταιριάζει τέλεια με αρωματικό ρύζι…

Υλικά

  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι
  • αλατοπίπερο
  • 4-5 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκκαλα (περίπου 1,5 κιλό)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ
  • ¼ φλιτζανιού κίτρινη μουστάρδα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλο με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες και προσθέτουμε λάδι, αν χρειάζεται. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί 25 εκατοστών.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την καφέ ζάχαρη, το νερό, την κέτσαπ, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, την Worcestershire και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο.

Ψήνουμε έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί εσωτερικά, 1 ώρα έως 1 ώρα και 30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα κάθε 20 με 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι, αν θέλουμε.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο