Σπανακόρυζο με μπασμάτι, μάραθο και καρότο

Σπανακόρυζο με μπασμάτι, μάραθο και καρότο

Το μπασμάτι είναι από τη φύση του ένα αρωματικό ρύζι που ταιριάζει με μπαχαρικά και μυρωδικά όπως ο μάραθος, το εστραγκόν και το θυμάρι

Υλικά

  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 2 καρότα, χονδροτριμμένα
  • 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφριά.

Το σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλουμε.

Πηγή: vimagourmet/

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο