Χοιρινό με δαμάσκηνα

Υλικά:

1 κομμάτι από χοιρινό μπούτι(1,5 kg χωρίς λίπος), 16 δαμάσκηνα, 25 γραμμ. Καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, 100 γραμμ. Καπνιστό ζαμπόν, 4 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, 1 μεγάλο σκληρό μήλο, 1 κουτ. της σούπας αραβοσιτέλαιο, αλάτι, πιπέρι.

Βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και κόβετε 4 από αυτά σε έξι κομμάτια. Θρυμματίζετε τα φιστίκια, ψιλοκόβετε το καπνιστό ζαμπόν και το τσιγαρίζεται σε αντικολλητικό τηγάνι. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε θρυμματισμένα φιστίκια, μία κουταλιά της σούπας κρασί και τα κομμένα δαμάσκηνα. Καθαρίζετε το μήλο, το ψιλοκόβετε και το προσθέτετε στο τηγάνι. Πιπερώνετε και ανακατεύετε. Γεμίζετε ολόκληρα τα δαμάσκηνα με το μείγμα. Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε μέσα το μπούτι αφού πρώτα το έχετε αλατοπιπερώσει. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 210 βαθμούς επί 30 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και το αφήνετε για ακόμη μία ώρα. 30 λεπτά πριν το τέλος το ψησίματος προσθέτετε τα δαμάσκηνα.