Κατσικο-μακαρονάδα σπέσιαλ!!!

Κατσικο-μακαρονάδα σπέσιαλ!!!

Πρώτος την έκανε γνωστή στην Αθήνα ο Αντώνης Ρούσος, στο «Καλοσώρισμα του Αντώνη». Ήταν η δικιά του εκδίκηση στη μόδα της αστακομακαρονάδας. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής παράδοσης!

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και πλευρές, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ολόκληρο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 200γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή μέτρια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το κρεμμύδι και το κατσικάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Το στραγγίζετε αλλά δεν πετάτε το ζουμί του.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά το κατσικάκι με το μίγμα μπαχαρικών και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί.

Προσθέτετε το κονκασέ, τα ντοματίνια, 1 φλιτζάνι από το ζουμί, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Στο μεταξύ, προσθέτετε κι άλλο νερό και λίγο ακόμα αλάτι στο ζωμό που έβρασε το κατσικάκι και βράζετε σε αυτό τα μακαρόνια al dente. Μόλις γίνει το κοκκινιστό, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, φέρνετε δυό- τρεις βόλτες σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σερβίρετε. Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο