Βίδες φούρνου με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας & μοτσαρέλα

Βίδες φούρνου με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας & μοτσαρέλα

Υλικά

  • Βίδες 500 γρ
  • Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
  • Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
  • Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
  • Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
  • Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
  • Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας

για την σάλτσα

  • Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
  • Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
  • Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο