Κεφτεδάκια με ριγκατόνι

Κεφτεδάκια με ριγκατόνι

Ένα απλό και χορταστικό πιάτο που αγαπώ πολύ για δύο λόγους. Πρώτον, είναι πολύ εύκολο και δεύτερον συνδυάζει τα δύο αγαπημένα μου υλικά, κρέας και ζυμαρικά. Συνηθίζω να το φτιάχνω καθημερινές και πάντα έχει επιτυχία αφού είναι πολύ απλό και ένα πιάτο που αρέσει σε όλους.

Ριγκατόνι με κεφτεδάκια. Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και ενέργεια.

Υλικά

  • 310γρ. κιμά
  • 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλωναράκι φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 3/4 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 350γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον κιμά, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπολ, ρίχνουμε και το αυγό και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αυξάνουμε την θερμότητα σε μέτρια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε με αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 40 λεπτά.

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μέσα για 2 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.…

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο