Μακαρονάδα με πέστο λιαστής ντομάτας

Μακαρονάδα με πέστο λιαστής ντομάτας

Μία μακαρονάδα εμπνευσμένη από την ιταλική κουζίνα, αλλά "πειραγμένη" με βάση την ιδέα της στιγμής! Ελαφριά και πεντανόστιμη, συνδυάζει το άρωμα του βασιλικού με την οξύτητα της λιαστής ντομάτας και τη γεμάτη γεύση της ελληνικής κεφαλογραβιέρας! 

Υλικά 

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια (250 gr.)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

 για το πέστο:

  • 2 μεγάλες χούφτες βασιλικό
  • 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 8 μεγάλες λιαστές ντομάτες
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια 2' λιγότερο απ' όσο χρειάζονται. Τα στραγγίζω (φυλάω όμως λίγο απ' το νερό τους) και τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά του πέστο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, wok ή ακόμα και στην κατσαρόλα, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτω τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο απ' το νερό των μακαρονιών και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζω με επιπλέον τυρί κατά το γούστο μου και σερβίρω.

Πηγή: shogunkitchen

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο