Παστίτσιο λαχανικών

Παστίτσιο λαχανικών

Υλικά

  • 1 πακέτο ριγγατόνι βρασμένα
  • 200gr κεφαλοτύρι τριμμένο

για τη σάλτσα

  • 400ml πασάτα
  • 2τεμ καρότα τριμμένα
  • 1τεμ κολοκύθι τριμμένο
  • 2τεμ πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 2τεμ πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλο δάφνη

για την μπεσαμέλ

  • 200gr αγελαδινό βούτυρο
  • 200gr αλεύρι
  • 2lit γάλα ζεστό
  • 100gr κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κρόκους αυγών
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα

Σοτάρουμε τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την πασάτα με τα μπαχαρικά, βράζουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε το ριγγατόνι σε ταψί, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και καλύπτουμε με το κεφαλοτύρι.

Mπεσαμέλ

Σοτάρουμε το αλεύρι στο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας. Καλύπτουμε το ταψί με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 30’. Μικρά μυστικά: Δεν ξεπλένουμε με νερό τα ζυμαρικά γιατί χάνουν το άμυλο τους.

Πηγή: oisyntagesmou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο