Στιφάδο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα

Στιφάδο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα

Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1000 gr. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 200 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 50 ml. μηλόξυδο ή ξύδι λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι, προαιρετικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε για σε παγωμένο νερό για 60 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Σβήνουμε με το ξύδι και χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μυρωδικά, τα ντοματάκια, τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε 1¼ φλυτζάνι χλιαρό νερό και αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλότερο και σιγοβράζουμε.

Όταν το φαγητό μείνει με το ¼ των υγρών, περίπου, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και λίγο ελαιόλαδο. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tips:
~ Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός φροντίζουμε να τον ξαρμυρίσουμε με υπομονή αλλάζοντας το νερό πολλές φορές για 24 ώρες.
~ Το φαγητό πρέπει να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά και ο μπακαλιάρος δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο, το φιλέτο που χρησιμοποίησα έβρασε για 6-8 λεπτά.
~ Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα ψάρια, κατάλληλα για κατσαρόλα.

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο