Κεμπάπ γιαουρτλού με κουκουνάρι και μυρωδικά

Κεμπάπ γιαουρτλού με κουκουνάρι και μυρωδικά

Υλικά

για τα κεμπάπ

  • 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 gr. αρνίσιο κιμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ½ κύβο βοδινού
  • 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

  • 1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 350 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • ½ κύβο βοδινού
  • 250 ml. νερό χλιαρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Μπούκοβο προαιρετικά
  • Θυμάρι
  • Κύμινο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Επιπλέον θα χρειαστείτε

  • Γιαούρτι
  • Φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό ή δυόσμο
  • Πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Στο γουδί κοπανάμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο.

Διαλύουμε στο γάλα ¼ από τον κύβο Maggi, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και με τον κιμά και  ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά με υπομονή και πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ. Αφήνουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να πάρουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον φρέσκο κόλιανδρο.

Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Μόλις ψηθούν τα κεμπάπ, τα ακουμπάμε επάνω στις πίτες προσθέτουμε άφθονη σάλτσα, γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Tips:
~ Για να γίνουν πολύ αφράτα τα κεμπάπ θέλουν πολύ καλό ζύμωμα!
~ Το βούτυρο θα βοηθήσει τόσο στην γεύση όσο και στην σωστή λιπαρότητα, αν θέλετε να το παραλείψετε προσθέστε ελαιόλαδο.
~ Προτιμήστε γάλα εβαπορέ.
~ Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι ενδεικτική, εσείς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατά βούληση.
~ Αν παραλείψετε το βούτυρο όσο ψήνετε τα κεμπάπ μπορείτε να τα αλείφετε με ελαιόλαδο.

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο