Μακαρονόπιτα Αραχωβίτικη

 Μακαρονόπιτα Αραχωβίτικη

Υλικά 

  • 300 γρ. πέννες
  • 300 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 450 ml γάλα φρέσκο 3.5%
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 450 γρ φέτα Παρνασσού
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλο για πίτες
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βράζουμε τις πέννες τόσο ανάλογα πόσο θέλουμε να κρατάνε.

Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε τα 1/3 από γάλα, το αλατοπίπερο, και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα 6 χτυπημένα αυγά και τα 2/3 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα  και και τις πέννες αφού τις στραγγίσουμε και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Όταν δέσει και σφίξει το μίγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο από τα 2/3 του γάλακτος.

Αλείφουμε 4 φύλλα για πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τα στρώνουμε το ένα επάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μέτριο ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα φύλλα και αλείφουμε την επιφάνεια του μείγματος με τα δυο  αυγό τα οποία τα έχουμε  χτυπήσει  με το υπόλοιπο από το γάλα και την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο προθερμασμένο σε θερμοκρασία 170c -180c περίπου μία ώρα.
Μόλις πάρει χρώμα, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για όση ώρα χρειάζεται ακόμα.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πέννες με κοφτό μακαρονάκι αυξάνοντας λίγο περισσότερο την ποσότητα τους.

Πηγή: altis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο