Γιουβέτσι στο τηγάνι με κοτόπουλο

Γιουβέτσι στο τηγάνι με κοτόπουλο

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλυτζάνι καρότα κομμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν. Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά.

Προσθέστε ακόμη κι άλλο καυτό νερό(για να μην λασπώσει) και ρίξτε το κριθαράκι. Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι, 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό.

Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, προσοχή να μη παραβράσει το κριθαράκι
Είναι υπέροχο πιάτο. Με φρεσκοτριμένο πιπέρι από πάνω μπορείς να απόλαύσεις όλα τα αρωματά του. Μπορείς αν θες να βάλεις από πάνω τυρί τριμμένο,για κάποιους έτσι  είναι ακόμη καλύτερο



 

Πηγή: merida

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο