Κοτόπουλο στο γκριλ με σουσάμι και μυρωδικά

Κοτόπουλο στο γκριλ με σουσάμι και μυρωδικά

Ένα κοτόπουλο ψητό στο γκριλ του φούρνου (ή στην σχάρα της ψησταριάς σας εναλλακτικά) χωρίς υπερβολές στην γεύση. Απλά επικαλλυμένο με όλα τα αρώματα της φύσης. Ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο συνθέτουν ένα μυρωδάτο και εύγεστο αποτέλεσμα. Προσθέστε ότι άλλο θέλετε, όπως τζίντζερ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ψητό κοτόπουλο με σουσάμι και μυρωδικά. Δοκιμάστε το…

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 λάιμ, το ξύσμα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σουσάμι, το ξύσμα λάιμ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα γουδί χτυπάμε τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να σχηματιστεί μία πάστα.

Πατάμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, απλώνουμε την πάστα μυρωδικών σε όλο το κοτόπουλο τρίβοντας το ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Προθερμαίνουμε το γκριλ για περίπου 10 λεπτά. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία στο γκριλ με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω, για περίπου 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρνάμε την θερμότητα σε υψηλή και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Το κοτόπουλο ψήνεται καλά στους 85 βαθμούς C εσωτερική θερμοκρασία. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο